lördag 30 augusti 2014

10.000 meter

Här om dagen gjorde jag det.

Hade egentligen inte planerat att jag skulle ge mig på en mil och det kanske var bra det. Hade käkat äppelmos innan och skulle bara ta en liten runda. Förberedelserna kunde med andra ord varit lite annorlunda- men jag är spontan och då får man ju rida på vågen.

Under sommaren började jag min semester med att vara förbannat duktig och springa 5 km på riktigt bra tider (för att vara mig) med täta intervaller.  Stort sett varannan dag. Sedan kom ursäkterna jag skulle undvika. Det blev så inihelvete varmt. Dryga 30 grader i flera veckor. Jag smälte bort och gjorde i stort sett inte annat än att antingen bada eller hålla mig inomhus när det var som hetast. Man kunde ha sprungit tidigt på morgonen eller sent på kvällarna. Jag vet. Men jag pallade inte värmen helt enkelt. Så det var dryga 3-4 veckor jag inte sprang ett steg.

Men det var väl där som skillnaden kom in. Jag började igen. Det har ju aldrig hänt tidigare. Tidigare år har jag nämligen alltid fått ett ryck tidig vår och lagt av när pollensäsongen dragit igång- och sedan få ett ryck nästa senvinter. Ingen bra strategi om man vill bli bättre.

Hur som helst så kom jag igång och insåg att jag inte blivit snabbare av att inte springa på en månad. Det är ju förjävligt. Några pass på ganska dåliga tider och med stumma ben blev det.

Men-Väl ute i skogen här om dagen tänkte jag "vafan. Vi kör".
Det blev till att springa i cirklar och upp på ett berg (jag kallar det berg-för det kändes så) för att hitta de 10 km jag var ute efter. När jag sprungit 8 km var benen så stumma att jag förmodligen skulle kunna gå om mig själv. Jag tvärdog i benen. :-D
Men med plågad blick lyckades jag ändå. 68 minuter tog det i kuperad terräng. Ingen världsmästartid direkt, men nu var det inte världsrekord som var grejen.

Så nu har jag gjort något jag har drömt om i alla år; sprungit en mil utan att spy. 

Och nu har jag beviset:

"Lite övervikt är inget hinder- bara man inte har ont i viljan"

Kan jag så kan du- tro mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar